Opleiding “Start to OneNote” via Wolters Kluwer

In de volgende maanden zal ik twee keer de opleiding “Start to OneNote” geven via   Wolters Kluwer. Dat doe ik met veel plezier, want ik ben een héél enthousiast gebruiker van dit programma, en deze tool past perfect in een digitale werkplek.

ihop OneNote Wolter Kluwer

Op donderdag 28 april gaat de eerste sessie door, als open classroom training in de gebouwen van Kluwer in Mechelen. Je hoeft geen echte voorkennis te hebben: we starten met een inleiding: wat is OneNote, waarom past het binnen de digitale werkplek en waarom is het zo een sterke tool. Daarna gaan we één voor één de belangrijkste acties uitleggen en demonstreren. Het laatste deel van de opleiding is een algemeen oefen moment: er zullen oefeningen op de verschillende acties klaar staan, die iedereen op zijn tempo kan afwerken.

Deze OneNote opleiding duurt 2 uur, en wordt aangeboden aan 250 €. Daarna kan je zelf helemaal aan de slag met het programma.

Zowel live als online

Past 28 april (van 16 tot 18u) niet in jouw agenda, of kijk je op tegen de verplaatsing naar Mechelen? Dat is dit een oplossing: op 12 mei gaat een volgende sessie door, en die geven we dan ook online (waarschijnlijk via Skype). Inhoud en werkwijze zijn voor de rest wel gelijk. Wil je graag dit webinar bijwonen of de live training bijwonen: vul dan onderstaand formulier in. Heb je andere vragen in verband met OneNote? Stuur me een mailtje (bart at ihop punt b) of contacteer me via Twitter!

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Interesse in’ type=’select’ required=’1′ options=’Live training 28 april,Online training 12 mei,Graag op een ander moment’/][/contact-form]

 

Waarom ik zo graag met OneNote werk

Ik heb OneNote voor het eerst gebruikt in 2012. Ik heb het toen open gedaan, een fotootje ingeplakt, een paar zinnen in geschreven. Eén zin was trouwens “How would OneNote be better than the rest”. Ik had het duidelijk niet begrepen, want ik heb er de volgende jaren niets meer mee gedaan. Ik was een Evernote gebruiker, en dat bleef zo nog even.

In 2014 ben ik voor een Microsoft partner gaan werken, en daar werd OneNote héél intensief gebruikt: alle meeting nota’s werden (samen) gemaakt in OneNote, deels werden ook specificaties van de software in OneNote gemaakt. Ik ben toen ook mijn eigen nota’s in OneNote beginnen maken, en ik heb Evernote niet meer open gedaan. Letterlijk.

Maar deze blogpost gaat dus over waarom ik zo graag met OneNote werk. Het is ook 100% mijn werkinstrument, ik doe bvb niets meer op papier, ik gebruik geen Word meer. Alles in OneNote, en wel hierom:

  1. Prachtige metafoor: de ringmap

Elk OneNote document, is een ringmap. Ringmappen (binders in het Engels, classeur in ‘t Frans) gebruiken we intensief tijdens de studies, in elk bedrijf zijn er honderden. We gebruiken ringmappen o.a. omwille van hun flexibiliteit: je plaatst er je eigen nota’s in, of perforeert afgedrukte A4’s. Je kan overal op noteren, en met de tussenbladen kan je structuur brengen.

Read the full articleLees het volledige artikel

Verslag Kluwer congres “Digitale Werkplek 2015”

In december vorig jaar was er een boeiende primeur in Vlaanderen: een congres van een volledige dag met als thema de Digitale Werkplek. En zoals ik verwacht had, is het een heel mooi event geworden. Hierbij mijn persoonlijk verslag.

Sprekers

kluwerdw 2015 finale agenda

Agenda Kluwer Conferentie Digitale Werkplek

Zoals vaak op conferenties moesten er moeilijke keuzes gemaakt worden: welke van de parallel sessies te kiezen.

Ik heb vooral gekozen voor de praktijk-cases, minder voor de sessies gegeven door tool-providers. De aangekruiste versies heb ik gevolgd, en zal ik hieronder kort bespreken, aan de hand van de (naar mijn oordeel) hun meest interessante of relevante slide.

De vier omcirkelde sprekers heb ik moeten missen.

Ik keek vooral uit naar het verhaal van Dion Hinchcliffe. Deze internationale spreker heeft een mooie online reputatie, en ik kende hem van zijn reeks over Enterprise Web 2.0 op ZDNet.

Introductie door Filip Moriau

In de uitstekende opening door Filip werd een basis structuur voor het denken rond de Digitale Werkplek geïntroduceerd: people, proces and tools.

Components of the digital workplace

Components of the digital workplace (bron: Slideshare)

Dit is natuurlijk een variant op het denken rond Het Nieuwe Werken (HNW of NWOW New Way Of Work); waar heel vaak in termen van de 3 B’s gedacht wordt: Bits, Bricks en Behavior. Bits zijn de ICT tools die gebruikt worden, Bricks zijn de aangepaste kantoorgebouwen (met bvb flexdesks) en bij Behavior gaat het om het menselijk gedrag.
Heel goed om concreet te gaan kijken naar de processen, naar de business: wat doet deze organisatie: wat zijn de belangrijkste processen van deze organisatie, en hoe gaan we die met sociale ICT versterken. Een digitale werkplek van een uitgeverij zal er anders uitzien dan die van een consultancybedrijf bijvoorbeeld.

Read the full articleLees het volledige artikel

Fascinating times for ihop.be: new training on OneNote and a newsletter

Week after week, month after month, running ihop.be is such a great experience. I get to work with super partners and clients, attend very very interesting events, read fascination stuff, participate and help grow groups that can contribute to a better workplace, to better organisations, and why not, to a better world. I am so gratefull.

This weeks highlights are a new training and a new newsletter.
The training I’m setting up is “Start to OneNote”. First edition tomorrow evening in Mechelen. I will be training new users of OneNote the four basis actions you need to master to get benefit from this great digital note taking tool. I’ve been doing this training a number of times online (Skype, to one to four participants), but now it’s a group of 16 people in a classroom setting.
Want to know more, or receive a training or demo? Send me an email, leave a comment below, or connect on Twitter: @ihop_be (Nederlands) or @bartvanroey (English)

The newsletter I am going to send out by the end of the week, is the first issue of “Nieuwsbrief Digitale Werkplek” (Nederlands). Would you like to receive this? Enter your email in the box on the right and click “Subscribe”.

Also next week some new events in the pipeline, but that’s for another post… 🙂

Warm greetings, Bart